Zoals u op deze site al hebt kunnen lezen heb ik een maagverkleining ondergaan en eet sindsdien hele kleine hoeveelheden. Ik houd dus veel over wat ik vervolgens aan mijn dochters en buren geef. Alle recepten die hieronder staan verzin ik zelf en vaak met wat ik gewoon in huis heb. Koken is de juiste balans vinden tussen smaken. Deze balans maakt dat een gerecht, wat het ook is, je in een andere dimensie brengt ;-)
Zeer rijk gevulde makreelsalade:
Ik snap dat het veel ingrediënten zijn maar jongens jongens jongens, wat een smaakexplosie!
- Een normaal vers makreeltje schoonmaken en als je zeker wilt zijn van ‘geen graten’ dan zou ik gewoon schoongemaakte nemen. Ik denk tussen de 300 en 400 gram.
- Twee eetlepels Yofress mayo
- Twee eetlepels cocktailsaus.
- Een goede eetlapel gembersiroop.
- Twee eetlepels kappeertjes (Zitten in potje)
- Halve potje van 200 ml Crème freche
- En kleine eetlepel mosterd
- Iets minder dan een halve eetlepel sambal Manis.
- Ongeveer 60 gram geraspte oude kaas.
- Een eetlepel (Rood) loempia saus
- 3 Surimi garnalen (Pittig) er in kleine stukjes doorheen snijden. Merk VICI zie afbeelding hieronder.
Dick