Zoals u op deze site al hebt kunnen lezen heb ik een maagverkleining ondergaan en eet sindsdien hele kleine hoeveelheden. Ik houd dus veel over wat ik vervolgens aan mijn dochters en buren geef. Alle recepten die hieronder staan verzin ik zelf en vaak met wat ik gewoon in huis heb. Koken is de juiste balans vinden tussen smaken. Deze balans maakt dat een gerecht, wat het ook is, je in een andere dimensie brengt ;-)
Zeer rijkgevulde makreelsalade:
Ik snap dat het veel ingrediënten zijn, maar jongens, jongens, jongens, wat een smaakexplosie!
- Maak een normaal vers makreeltje schoon, en als je zeker wilt zijn van ‘geen graten', neem dan gewoon schoongemaakte makreel. Ik denk tussen de 300 en 400 gram.
- Twee eetlepels Yofress-mayo
- Twee eetlepels cocktailsaus.
- Een goede eetlepel gembersiroop.
- Twee eetlepels kappertjes (zitten in potje)
- Halve potje van 200 ml crème fraîche
- En een kleine eetlepel mosterd
- Iets minder dan een halve eetlepel sambal manis.
- Ongeveer 60 gram geraspte oude kaas.
- Een eetlepel (rood) loempiasaus
- 3 Surimi-garnalen (pittig) in kleine stukjes doorheen snijden. Merk VICI, zie afbeelding hieronder.
Dick